torstai 18. helmikuuta 2016

Työntäyteisiä päiviä

Huomaa selvästi että kevät tekee tuloaan ja varsinainen kiireinen hää- ja juhlapukujen sesonki on käsillä. Liikkeessä ovi käy tiuhaan niin pukujen sovittajista kuin satunnaisista ohikulkijoista. Tämä tietää vain sitä että meilläkin on paljon hommia ja työaika pidentynyt lähes joka päivä.

Tällä viikolla olemme jatkaneen nukkeprojektia. Teimme morsiusnukelle samanlaisen tyllihameen drapeerauksineen, kuten tulevalla morsiamellakin tulee olemaan. Sulhasnukkea emme pääse vielä tekemään loppuun koska odotamme sulhasen puvusta kuvaa. Lisäksi nukkejen päät pääsemme tekemään kun selviää että minkälaiset silmät morsian nukeille haluaa.






Tällä viikolla olemme myös piirtäneet useat kaavat ja kuositelleet ne asiakkaiden mittojen ja toiveiden mukaisiksi. Lisäksi olemme leikanneet valmiita kappaleita paljon. Yhteen mekkoon tuli kaiken kaikkiaan neljä kerrosta kangasta. Ja nämäkin vain on aluskerroksia. Ensin leikkasimme tuplakerrokset seitin ohutta sifonkia, sen jälkeen jatkoimme tyllikerroksien leikkaamista. Näitä tuli kahta pituutta tuplakerrokset. Tuollaisen todella ohuen kankaan leikkaaminen ja saaminen pöydälle jo täysin suoraksi vaatii hiukan asettelua ja kärsivällisyyttä. Jos siis miettii että tuosta vaan kangas pöydälle ja leikkaamaan saa kyllä miettiä asian uudestaan :)



Sitten oli vuorossa lastenpukujen kaavojen piirtäminen, kuosittelu ja kankaiden leikkaaminen. Asiakkaat ovat 5 ja 13vuotiaat tytöt. Sama malli tulee molemmille. Rosan värinen trikooyläosa ja tyllihelma. Tuolle teini-ikäiselle mekosta tulee tietenkin jo hiukan muodokkaampi ja aikuismaisempi kuin viisivuotiaan prinsessan.




Töissä saadun innostuksen mukaan olemme jatkaneet kämpilläkin sitten vielä kouluhommien parissa. Barcelonasta hyppäämme suoraan keskelle tutkintosuoritusta ja niiden suhteen olemme hiukan valmistellet omia töitämme tällä. Havainne kuvia on etsitty ja peruskaavoja piirretty. Muita tutkinnon asioita mietitty. Tänään lehtikioskista tarttui myös mukaan muutamat lehdet. Kevyttä iltalukemista kaiken muun kiireen keskelle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti