maanantai 15. helmikuuta 2016

Tylliä ja pikkunukkeja

Viikko on ollut kiireinen. Niin työpaikalla kuin vapaa-ajallakin. Mutta palataan ensin työpäiviin viimeviikolla :)

Annan sai ommeltua uuden yläosan proton, nyt tuplakankaasta, ja se hyväksyttiin sellaisenaan. Mallin ja kankaan haastavuuden takia, itsessään protonkin tekemisessä meni aika paljon aikaa ja se vaati paljon keskittymistä. Mutta lopputulos palkittiin taputuksin ja hyvillä mielin.

Protojen jälkeen aloimme tekemään tyllikukkia. Aivan ihania, pehmeääkin pehmeämmästä tyllistä tehtyjä kukkia ja vöitä. Kukat onnistui heti niin kivasti että saimme tehdä niitä useammat.
Lisäksi teimme tyllivyöt. Vyöhön ompelimme nepparit sekä tyllikukan käsin kiinni.




Valmis tyllivyö häämekon somisteena

Näiden tyllikukkien lisäksi kopiomme useammat kaavat tulevia pukuja varten.

Syksyllä liikkeessä oli meidän luokkakaveri ja yksi aikaisemmalta vuosiluokalta, Melinda ja Sini. He aloittivat silloin pienen nukkeprojektin mitä meillä oli ilo saada jatkaa :)
Melindan ja Sinin blogista voi käydä katsomassa projektin aloitusta. Me ompelimme muutamat nuken vartalot ja täytimme ne. Tällä viikolla niihin olisi tarkoitus tehdä vaatteet, ihan samanlaiset mitä hääparilla itselläänkin tulee olemaan. Nuket ovat vanhaa nukkeperinnettä mikä on hääpareilla usein juhlissaan. Hääpari antaa nuket juhlissa pareille joiden haluavat menevän seuraavaksi naimisiin. Vastaisiko Suomessa morsiuskimpun heittoa osittain?

tässä nukkeraakileet vielä odottamassa kasaamista ja vaatteita


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti