maanantai 15. helmikuuta 2016

Design museo - Museu del Disseny de Barcelona

Kävimme Barcelonan Design museossa. Ja heti alkuun pitää sanoa että on todella käymisen arvoinen paikka. Ehdottomat suositukset!! Museossa on esillä mm muotoilun historiaa, graafisen suunnittelun historiaa ja erityisesti meitä suuresti kiinnostanut muodin historia joka oli kattava ja mahtava!
Muodin historian näyttely käsitteli siluetin ja muodin muuttumista ja kehitystä 1550-2015 välisenä aikana. Pukuloiston lisäksi näytillä oli torsoja jotka osoittivat jokaisen aikakauden siluetin hyvin havainnollisesti. Lisäksi oli laaja kirjo erilaisia vannehameita ja kureliivejä ja muita alusvaatteita. Näyttely oli kaiken kaikkiaan todella hieno ja antoi hyvän kokonaisvaltaisen kuvan kuinka muoti on ajansaatossa muuttunut. Mukava yksityiskohta näyttelyssä oli, että vanhojen kausien pukujen sekaan oli valikoitu yksi nykyajan muotiluomuksista joka oli saanut vaikutteita kyseiseltä aikakaudelta.

Kuvat ei tee oikeutta puvuille, mutta antaa ehkä jonkinlaista kuvaa näyttelystä. Valokuvauksessa oli tarkka turvatoimi ettei saanut mm salamaa käyttää ollenkaan ja museon valojen ja vitriinien ansiosta ei ole kaikki ihan selvimpiä. Hyvän käsityksen kuvista kuitenkin saa. Alla pieni kuvakollaasi aikakausista.































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti