maanantai 1. helmikuuta 2016

Park Güell

Lähdimme tänään aamulla seikkailemaan metrolla kohti Park Güellia. Barcelonasta jo itsestään löytyy paljon arkkitehti Antoni Gaudín kädenjälkeä ja puistossa noita ihanuuksia löytyi tietenkin lisää. Omasta mielestäni puisto on kaikkine nähtävyyksineen ja upeine maisemineen käymisen arvoinen paikka. Näin low season aikana sinne pääsee nopeasti sisään ja ihmisiäkin on maltillisesti.
Puisto itsestään on hyvinkin korkealla, ja näköalatasanteelta on todella hienot näkymät yli kaupungin. Maksullisen alueen ulkopuolella on siis myös paljon nähtävää ja koluttavaa.
Itse matkasimme tuonne metrolla, ja kukkulan päälle pääseminen vaati hiukan reisivoimia :) todella jyrkkä katu hämmästytti kaikkinensa. Erityisesti meitä ihastutti jyrkimmillä kohdilla olleet liukurappuset jotka helpottivat kovastikin kipuajien matkan etenemistä. Toisaalta taas mäen päällä maisemat oli todella hienot ja kipuaminen on vaivan arvoista. Päivän kruunasi huippu sää. Pilvetön taivas ja uskoisin lämpötilan kohonneen päälle +20 asteen. Kaupungilla pärjäsi hyvin ilman kevyttä takkiakin ja tuntui että mustat housut imi kaiken lämmön.
































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti